Преди заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева се проведе протест под наслов "Справедлиивост за Никол"
Преди заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева се проведе протест под наслов "Справедлиивост за Никол" / Dariknews.bg, Eлвира Георгиева
"Метеорологични условия" отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева
93885
"Метеорологични условия" отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева
  • "Метеорологични условия" отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева
Съдът отложи делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на малката Никол. Причина за това се оказаха празници и метеорологичните условия в столицата през изминалата седмица, които попречили на адвоката на акушерката Владислав Янев да се запознае със вече готовата съдебно- медицинската експертиза по делото.
Родителите на момиченцето се възмутиха от поредното отлагане на процеса.

Акушерката, пребила Никол, може да бъде оправдана, притеснени са родителите

Час преди заседанието по делото срещу акушерката Емилия Ковачева пред Съдебната палата в столицата се проведе протест под наслов "Справедливост за Никол", а родителите призоваха минаващите покрай сградата да оставят цвете в подкрепа на дъщеричката им.

Бащата на детето Румен Димитров се разочарова от слабата активност на хората. "В социалните мрежи имаше голям отзвук, но реалността е различна. Винаги на е лесно да натиснеш бутонче лайк или да споделиш нещо в социалната мрежа, съвсем друго е да покажеш чисто физически, че подкрепяш инициатива", каза той.

Родителите на Никол са отчаяни от хода на делото срещу акушерката

Родителите не вярват, че делото ще приключи в близките две години. Димитров не изключи и възможността акушерката да бъде оправдана. "Имам тези страхове и винаги може да се окаже, че тя е невинна и един полтъргайст нанесе 30 удара в главата на Никол. Другият вариант е лека присъда. Надявам се съдът да даде справедливо наказание и Емилия Ковачева да изгние в затвора", каза той.
 

Преди заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева се проведе протест под наслов "Справедливост за Никол"
Dariknews.bg, Eлвира Георгиева

Заседанието по делото бе отложено, тъй като адвокатът на акушерката Владислав Янев не се е запознал със съдебно-медицинската експертиза на Никол и се оправда с лоши метеорологични условия през миналата седмица в София и с празници. На излизане от съдебната зала прокурорът по делото Николай Христов поясни, че от съдебно-медицинската експертиза трябва да стане ясно какво е състоянието на детето - какво е било и какво е след травматичните увреждания, какви увреждания са причинени, какви последици би могло да има за Никол.

Разкриха нови шокиращи данни около делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Очаква се и комплексна експертиза - антропологична и техническа, която трябва да отговори на въпроса дали жената от записите, които преди две години разтърсиха обществото, е именно акушерката Ковачева.

Пред съда тя заяви, че часът и датата от кадрите в нощта на побоя над детето не са истински.
 
След заседанието родителите на Никол изразиха за пореден път възмущението си от протакането на процеса.