/ БГНЕС
Протест за "Справедливост за малката Никол" пред Съдебната палата
Пред Съдебната палата в София тази сутрин се проведе протест под наслов "Справедливост за малката Никол".
 
Час по-късно започна и съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на тогава 4-дневната Никол.
 
Продължава делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Призивът на родителите на битото дете бе всеки, който минава покрай Съдебната палата в столицата, да остави цвете и така да подкрепи Никол.
 
Преди да влезе в съдебната зала бащата на момиченцето Румен Димитров каза за Дарик, че в социалните мрежи е имало голям отзвук, но реалността е друга.
 
Разкриха нови шокиращи данни около делото срещу акушерката Емилия Ковачева

По отношение на делото той сподели, че не очаква да приключи скоро и допълни, че днес е трябвало да бъдат готови три експертизи, но е готова само една - медицинската експертиза на Никол. А се очакват още атропологичната експертиза и тази на видеозаписа от вечерта на зверския  побой.
 
Родителите на Никол са отчаяни от хода на делото срещу акушерката

Бащата заяви, че не отхвърля вероятността да оправдаят Емилия Ковачева. "Да се окаже, че тя е невинна и един полтъргайст е пребил Никол и й е нанесъл 30 удара в главата", разочарован е бащата. Той допуска и друг вариант - акушерката да се размине с лека присъда, но все пак се надява съдът да даде справедливо наказание и обвиняемата да изгние в затвора.