Местан отвърна на Борисов за „калинките“
Местан отвърна на Борисов за „калинките“ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Местан отвърна на Борисов за „калинките“
66271
Местан отвърна на Борисов за „калинките“
  • Местан отвърна на Борисов за „калинките“

Лидерът на ДПС отвърна на обвиненията на Бойко Борисов за слабите кадрови назначение в кабинета „Орешарски" с нови обвинения за поредни "калинки". Местан заяви, че разполага с документи с подпис и печат на областни управители и подписи с печат от областни координатори на ГЕРБ за държавни длъжности в регионални институции. "Тези хора нямат нужния ценз за подобни длъжности, но въпреки това са били назначавани", подчерта лидерът на ДПС.

„Искам да припомня на господин Борисов, че когато един човек се казва Калин, Калина или Калинка, не е задължително той да бъде „калинка", защото „калинка" е метафора за човек, който няма подходящия ценз за заемане на съответната длъжност", каза Местан.

Той изненада журналистите с кулоарите на НС с информация в аванс: „В редица министерства регистрираме предложения, които са заведени официално и са се превърнали в част от официалния документооборот на министерствата, предложения от партийните структури на ГЕРБ, подпечатани с печата на партията. Ще ви дам предложения, подписани от областен управител и областен координатор на ГЕРБ, който предлага за шеф на РЗОК еди-кого си. Подпис и върху подписа с реквизит областен управител и областен координатор на ГЕРБ стои партийният печат".

Лидерът на ДПС допълни, че случаят не е само един.