Малкият Ердоан убит от доведения си дядо
Малкият Ердоан убит от доведения си дядо / снимка: Дарик
71-годишният Емин Еминов от село Лудогорци е убиецът на 8-годишния Ердоан, чието тяло беше открито в отходната яма на селска тоалетна. Срещу възрастния мъж е повдигнато обвинение за извършване на убийство, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Еминов е признал за убийството, като изтъкнал абсурден мотив, който държавният обвинител отказа да съобщи.

Емин Еминов не страда от психично заболяване. Това сочи психиатричната експертиза на мъжа от разградското село Лудогорци. Окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов коментира, че от негови наблюдения на разпитите Еминов бил лесно раздразним. Еминов признал за убийството на 8-годишния Ердоан, чието тяло бе намерено в понеделник в тоалетната в двора на възрастния мъж. В тоалетната е намерено и предполагаемото оръжие на убийството – нож.

Старецът е задържан за 48 часа, повдигнато му е обвинение за убийство на малолетен. В четвъртък ще му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Във връзка с откритите череп, бедрени и други кости от възрастен човек е възможно да бъде повдигнато и второ обвинение за убийство. Разпит по този повод още не е провеждан. И днес полицаи продължават търсенето на други кости в тоалетната. За откритите се предполага, че са на изчезналия преди повече от две години Исмаил – по-големия син на Еминов, за който той казвал, че работи в Германия. Няма данни да е напускал страната, категоричен бе Дамянов.

Предстои ДНК експертиза, която ще отнеме поне месец. Костите са престояли в дълбоката поне осем метра дупка повече от година, смятат на този етап експертите. Запознати твърдят, че обикновено селските тоалетни не надвишават пет метра.