Малкия Маргин остава под домашен арест
Малкия Маргин остава под домашен арест / netinfo

Софийският апелативен съд потвърди освобождаването от ареста на Николай Маринов – Малкия Маргин. Той бе пуснат от Софийския градски съд под домашен арест.

Софийският апелативен съд отхвърли протеста на Софийската градска прокуратура и остава в сила мярката за неотклонениие на Малкия Маргин, постановена от Софийския градски съд – домашен арест.

На 12 април състав на Софийския градски съд промени ареста му в домашен арест след тройна съдебно-медицинска експертиза.

Според лекарите здравословното състояние на Маринов е несъвместимо с условията на следствения арест. Той е имал неколкократно епилептични припадъци в резултат на продължителен престой при ограничителни условия.

Експертите отбелзяват още, че той страда от тази болест още от 15-годишна възраст, а един от последните пристъпи, на 3 март, е получил в ареста пред един от лекарите.

Николай Маринов е подсъдим заедно с брат си - Красимир Маринов, който също е под домашен арест заради медицинската му операция, Светлин Карагеоргиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов за подготовка на три убийства - на Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров–Доктора.