Малкия Маргин не се яви в съда, обявиха го за издирване
Малкия Маргин не се яви в съда, обявиха го за издирване / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Малкия Маргин не се яви в съда, обявиха го за издирване
25010
Малкия Маргин не се яви в съда, обявиха го за издирване
  • Малкия Маргин не се яви в съда, обявиха го за издирване

Николай Маринов - Малкия Маргин беше обявен за общодържавно издирване, след като не се яви в Софийския градски съд по делото срещу него и брат му Красимир Маринов - Големия Маргин. Братя Маргини и Стефан Рангелов, Бисер Илиев, Веселин Тошев и Иво Карагеоргиев са обвинени в подготовката на покушения срещу о.з. ген. Любен Гоцев, убития Иван Тодоров - Доктора, както и покойния финансист Никола Дамянов.

Заради неявяването му, по искане на прокуратурата, мярката за неотклонение на Николай Маринов - "парична гаранция" /10 000 лева/ се променя в "задържане под стража".

Николай Маринов е в неизвестност от деня на убийството на радиоводещия Боби Цанков. Той и брат му са обвинени в подбудителство към престъплението. Градският прокурор Николай Кокинов заяви, че по този начин Малкия Маргин се превръща в беглец от закона. Била е изискана справка, която е показала, че подсъдимият не е напускал страната официално.

Малкия Маргин не се яви в съда обявиха го за издирване
netinfo

Адвокатът на Малкия Маргин Людмил Рангелов заяви, че според него клиентът му е направил грешка. По думите на адвоката, той се е чул с подзащитния си на 9 декември миналата година и това е станало на последното заседание по делото срещу двамата братя. Според Рангелов убитият Боби Цанков не е имал факти срещу Маргините и не е споделял нищо нито по настоящото дело, нито по новообразуваните.

Малкия Маргин не се яви в съда обявиха го за издирване
netinfo

Делото срещу братя Маргини ще продължи на 3 февруари.