Максим: Срам ме е да погледна хората в очите
Максим: Срам ме е да погледна хората в очите / снимка: Sofia Photo Agency

Изключително емоционална бе изповедта на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски пред медиите.

Признание, сълзи и невероятна болка за нещастието, което помрачи кариерата на едни от най-успешните ни спортисти Алебна Денкова и Максим Ставийски бяха чути при първото откровение за цялата истина около жестоката катастрофа край Ропотамо.

„Срам ме е да погледна хората в очите”, каза Максим с наведена глава.

„След катастрофата не спях, само Мануела беше в главата ми. Аз ще понеса отговорността. Ако имам право, искам да помоля да не се спекулира политически с трагедията. Сега не знам какво ще правя, зависи колко хора ще могат да ми простят”, сподели още той.

„Бях на риболов с приятели, вдигнахме наздравица, пих няколко глътки ракия”, това каза съвсем отговорно Максим.

„Бях на сериозна диета преди това, и може би заради това се получи такъв висок резултат – 1,18 промила. В поликлиниката на Приморско дадох кръвна проба след трагедията, която показваше 1,1 промила. Не бях повлиян от този алкохол, който бях консумирал. Не бях пиян или не адекватен, категорично заявявам. Не сме говорили за споразумение с прокуратурата, не съм се пазарил”, призна още Максим Ставийски.

„Не отричам, че обичам да карам бързо”, беше още част от изповедта на Максим.

Албена Денкова бе неотлъчно до него. Според нея прокуратурата е отхвърлила законово право на Максим. „Сега не мога да мисля за кариерата си по-нататък, отмених всички мои участия и от шоу програмите. Всички приятели ме съветват да продължа, не знам как ще стане това някога”, сподели тя.

„За нас няма бъдеще в момента, плановете са едно, а това, което ти се случва в момента е коренно различно. Хората, на които можем да разчитаме, са само семействата ни и няколко съвсем близки приятели. Другите сякаш се изпариха”, каза още Албена Денкова.

Още спортни новини в Gong.bg