Ловешката полиция отрича да има данни за организиране на незаконни автомобилни гонки
Ловешката полиция отрича да има данни за организиране на незаконни автомобилни гонки / снимка: БГНЕС, архив

Полицията в Ловеч няма данни за организиране на незаконни автомобилни гонки в областта. Това заяви заместник-директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч Даниел Колев на пресконференция, организирана от областния управител Мадлена Бояджиева, по повод зачестилите пътни инциденти в Ловешка област, при които жертвите са деца.

По думите на Колев дори да има случаи, в които на пътното платно се въртят гуми, е пресилено да се говори, че се организират гонки.

Той добави, че от началото на годината загиналите при катастрофи са 14, при 18 за същия период през 2014 г. На територията на областта са станали 106 пътно-транспортни произшествия, а ранените в тях са 148 човека.

МВР обмисля да бъде криминализирано организирането на гонки

До 17 август пътните полицаи са констатирали над 9300 нарушения в Ловешка област, като над 40% от тях са за превишена скорост.

Пътната полиция в Ловеч разполага само с три оборудвани автомобила с необходимите технически средства и със системи за видеонаблюдение, като единият от тях е съсредоточен на магистрала „Хемус”.

Мадлена Бояджиева
заяви, че предстои съвместно заседание с народните представители от Ловешка област, с представители на ОД на МВР, на районните полицейски управления, на Окръжна прокуратурата - Ловеч, и Окръжен съд - Ловеч. На срещата ще бъде обсъдено вземането на спешни мерки за борба с жертвите на пътя.

Източник: БТА