Ловджийско куче нахапа две деца в двора на детската градина в село Белозем. Инцидентът е станал в момент, когато групите с деца са били изведени навън.

„Вчера децата, излизайки от двора на градината, са били нападнати от куче в двора. Нахапани са две от децата, едното от тях е моето. То има наранявания на двата крака. Раната на единия е дълбока. Сега вече е добре, но вчера детето беше много изплашено”, каза майката на едното от пострадалите деца пред NOVA.

Питбул нахапа дете в София (ВИДЕО)

„Призоваваме стопаните, които притежават такива кучета, в случая това е малко ловно куче, нека си ги стопанисват и когато има такива случаи поне да бъдем уведомени за състоянието на животното и това дали поне то е ваксинирано”, коментира тя.

И допълни: „Другото дете е с по-леки наранявания. Чухме се с неговите родители и те казаха, че е по-добре”.

Домашно куче нахапа 3-годишно дете в Кубрат

„Все още не е ясно дали кучето е безстопанствено или има собственик. Предполагаме, че може да се е отвързало и да е избягало от стопанина си. Възможно е да е влязло в градината, когато е пристигнал доставчикът на храна и вратите са били отворени. Търсим в момента кой е собственика на кучето и къде е и самото то”, заяви кметът на селото Виолета Петрова.

Още по темата гледайте във видеото.