Ноември започва със слънчево време. Във вторник сутринта в отделни райони в Източна България и покрай Дунав - с намалена видимост. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са 8°-13°, в София 8°, а максималните - между 22° и 27°, в София 24°.  

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места видимостта временно ще е намалена. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Какви изненади ни готви времето през ноември

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по високите и открити части от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

DarikNews.bg, Виктория Маджарова

В сряда ще бъде топло с дневни температури предимно между 24° и 29°. Ще бъде и слънчево, сутринта на отделни места в Източна България - с намалена видимост, която с появата на слаб запад-северозападен вятър бързо ще се подобри; в Дунавската равнина вятърът ще се усили до умерен.

В четвъртък ще има по-значителни временни увеличения на облачността, с малка вероятност да превали. По-късно през деня вятърът постепенно ще отслабне. Дневните температури ще се понижат, но ще останат по-високи от нормалните за началото на ноември.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ, БТА