“За нашата програма за ускорено и догонващо икономическо развитие и за нашите приоритети – чиста вода, чиста храна, чиста енергия, включване на свободните активни граждани във вземането на управленски решения и контрола по тяхното изпълнение, говорим вече четвърта година”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов.

По думите му за политическата формация това е разковничето за това, което ще се случи от тук насетне. „От изборите и от поведението след изборите ще зависи колко бързо ще се възстановява страната ни или дали ще продължава да затъва. За нас сценариите са свързани около ясните приоритети и какви сценарии ще се следват от следващите управляващи и в какви срокове”, категоричен е той.

Летифов заяви, че в момента се правят планове въз основа на социологията, което е част от политическия пейзаж. Друга обаче ще е картината, когато излязат да гласуват българските граждани и те определят кой с кого може да се коалира чисто математически.

„Време е диалогът в интерес на общото, на държавността, да бъде възстановен”, категоричен е той.

Повече гледайте във видеото