Кънев: Доган даде цялата власт на Пеевски
Кънев: Доган даде цялата власт на Пеевски / снимка: БГНЕС, архив

"Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и кусур години обслужва чужди интереси. Вследствие на което отне властта на Местан и я даде цялата на Пеевски (или просто принуди Местан да осъзнае, че винаги си е било така...)".

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Доган даде заявка за по-активна роля в политиката

"За Борисов остана горчивият привкус, че досега е работил с агенти на Турция, а отсега нататък - с агенти на Русия? Под носа на службите. Глупости - и досега, и занапред, съюзникът е Пеевски. И службите са на Пеевски. Въпрос на избор на съюзници ... и служби", допълва той.

Борисов: Очевидни са опитите на Турция за влияние във вътрешната ни политика

"После "Влади" Горанов обяви, че единствените виновници за фалита на КТБ са собствениците. Няма тук БНБ, КФН, ДАНС, прокуратура. Интересно кои ще са виновниците за последващия грабеж на активите? Явно грабещите, разбира се. Важното е, че службите, пардон, Пеевски, са невинни. Ако щеш. Въпрос на избор на министри ... и служби", пише още Кънев в социалната мрежа.

ДПС: Турски дипломати оказваха натиск заради Местан

Той направи препратка и към казаното вчера от съпредседателите на ДПС - че стратегически партньорства с Турция и другите страни от региона ще продължи:

"Разбира се, стратегически партньорства между български партии и чужди държави са незаконни. Но ще продължат, под крилото на Пеевски, пардон, носа на службите. Единственото, което се е променило в ДПС, е грамотността на текстовете и цената на костюмите. И двете - надолу".

Той приключва коментара си с равносметка за 2015-а и очакванията си за 2016-а:
"Накратко - през 2015, въпреки всички усилия, важните неща останаха същите. Същите като през 2014, а в голяма степен - като през 1995... А през 2016? Същото като през 2013, 2014 и 2015. На едни им харесва, както е, други ще се борим за промяна. Въпрос на избор".