Красимир Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за Дондуков 2
Красимир Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за Дондуков 2 / БГНЕС, архив
И Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за "Дондуков" 2
90112
И Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за "Дондуков" 2
И Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за "Дондуков" 2
  • И Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за "Дондуков" 2
  • И Каракачанов и Явор Нотев се регистрираха за битката за "Дондуков" 2

Република Македония има само един вариант за влизане в Европейския съюз и той минава през София. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, след като заедно с Явор Нотев от "Атака" внесоха в ЦИК документите си за регистрация като кандидат-президентска двойка.

"В момента е необходима консолидация, разум и най-вече мисъл за интересите на България, а не за партийни дивиденти", заяви още кандидатът за президент на "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО". Ако ГЕРБ се опитат да манипулират изборите, това може да разклати, дори да взриви управлението на страната, категоричен бе той.

"Настроенията в обществото показват, че шансовете за балотаж на нашата кандидат-президентска двойка са огромни. Ние имаме ясни тези, ясни послания, ясни позиции, така че който и да е кандидатът на ГЕРБ, това не ни притеснява", заяви Каракачанов.

На въпрос дали евентуална битка с ГЕРБ може да разклати управлението, Каракачанов посочи, че е възможно, "ако се държат некоректно по време на тази битка и използват непозволени средства и да се опитват да манипулират изборния процес и изборите". Ако всичко е джентълменско и нормално, каквото трябва да бъде, не би следвало да има проблеми, допълни той.

На въпрос на какво би наложил вето, ако бъде избран за президент Каракачанов отговори: "Много неща има, на които трябва да се налага вето. Примерно на влизането на Турция в Европейския съюз, ясно и категорично, Турция няма място в ЕС. И на всякакви други конюнктурни и лобистки закони, които парламентът прокарва".

"Македония има само един вариант да влезе в Европейския съюз и това е, минавайки през София. Други варианти няма", уточни още той.