КПКОНПИ яйца
КПКОНПИ яйца / КПКОНПИ
От БОЕЦ подали два сигнала до комисията, от единия се отрекли
Антикорупционната комисия отговори на протестната блокада от тази сутрин, когато група протестиращи, предвождани от лидера на ГД "БОЕЦ" Георги Георгиев и поискаха достъп до сградата на КПКОНПИ, за да се срещнат с председателя ѝ Сотир Цацаров.

Комисията отговори на твърденията, че десетки сигнали на "БОЕЦ" за корупция са останали „без отговор“: "Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала.

КПКОНПИ яйца
DarikNews.bg

КПКОНПИ яйца
DarikNews.bg

Почистват сградата на КПКОНПИ след обсадата на БОЕЦ и обстрела с яйца

"Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия. Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места. Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6", заявяват още от комисията оглавявана от Сотир Цацаров.

От КПКОНПИ казват още, че "прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа ѝ. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии (три снимки на Георги Георгиев с Бойко Борисов, с Цветан Василев и с Лозан Панов), които са публично достъпни в интернет пространството". 

БОЕЦ
КПКОНПИ

БОЕЦ
КПКОНПИ

БОЕЦ
КПКОНПИ