Костов задава въпроси по случая с убийството на Мирослава
Костов задава въпроси по случая с убийството на Мирослава / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Лидерът на ДСБ Иван Костов изпрати десет въпроса до Красимир Ципов, председател на временната комисия, която ще разследва действията на МВР по случая с убитата Мирослава от Перник.

Съпредседателят на Синята коалиция коментира, че пернишката общественост знае отговорите на повечето въпроси и ги задава чрез него, за да стане ясно дали депутатите от ГЕРБ са склонни да разкрият истината. Ако комисията не работи или не даде резултатите, ще предложим контракомисия, подчерта Костов. Той предупреди, че ще предложи на депутатите от БСП, ДПС и Атака да подкрепят идеята му и опозицията самостоятелно да разследва случая.

Иван Костов пита бил ли е Стойчо Стоев сътрудник на служба в МВР; защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление; защо след задържането му не му е било иззето оръжието; защо, след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания; по силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда; има ли връзка Марио Любенов със Стоев и с местните босове на наркотрафика.

Костов задава въпроси по случая с убийството на Мирослава
netinfo