Костов препоръчва да вземем 1 млрд. евро заем от МВФ
Костов препоръчва да вземем 1 млрд. евро заем от МВФ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Костов препоръчва да вземем 1 млрд. евро заем от МВФ
31026
Костов препоръчва да вземем 1 млрд. евро заем от МВФ
  • Костов препоръчва да вземем 1 млрд. евро заем от МВФ

Лидерът на ДСБ Иван Костов смята, че се спекулира с рисковете за страната ни в условията на криза, защото имало хищни финансови структури, които мечтаели да спечелят от България в тази ситуация, като получават високи лихви по взети от нея заеми. Затова в "Седмицата" на Дарик Иван Костов поиска правителството да вземе облигационен заем от МВФ, защото това го знаели всички финансисти в София, но само финансовото министерство имало друга политика. Според него трябвало да вземем 1 млрд. евро, за да не "слиза фискалният резерв на страната под неприкосновената му част".

Костова заяви, че тези хищни структури започнали да атакуват България с говоренето на безумни неща, които обаче влияели на инвеститорите. "Казват, че в България имало риск като в Румъния, което е абсурд, защото Румъния има огромен външен дълг. Започва спекулата с България. Единствената точка на тази спекула е правителството да излезе и да реализира емисия, като я реализира евтино ще затвори устата на всички тези, които говорят това", обясни лидерът на ДСБ.

Иван Костов даде да се разбере, че ако го поканят да се кандидатира за президент на десницата на изборите догодина, би се замислил, защото било време "хората да престанат да се икономисват като съзнателно застават на по-задни позиции в момент, когато се търсят отговорни хора за отговорни позиции". Той не вярва обаче, че ще се стигне до неговото име.

Цялото интервю с Иван Костов четете тук