/ Снимка: Георги Димитров
Имахме възможност да блокираме центъра на София и работата на институциите, но се отказахме, защото трябва диалог. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на група.

"Днес в София имаше протест. Протест на свободни хора срещу ограничителни мерки. Протест, който ще остане като един от тези, поставили началото на възстановяването на българския народностен суверенитет", каза още Костадинов.

Протестът срещу COVID мерките прерасна в шествие в центъра на София

Той заяви, че "Възраждане" приветства решението на правителството да започне поетапно облекчаване на "незаконните ограничителни мерки."

"До 20 март може да се случат доста неща. Могат да решат в един момент, че скокът в заболеваемостта ще е основание да се върнат отново ограниченията. Въпреки това ние решихме да реагираме също така добронамерено на този жест. Днес "Възраждане" имаше възможност, мотивация и подготовка да блокира не само центъра на София, но и работата на институциите в столицата. Отказахме се да правим това, защото считаме, че трябва да има диалог", заяви още Костадинов.

Според него, този диалог до някаква степен се е случил, но премиерът Кирил Петков не е дал отговор на въпросите на протестиращите.

Кирил Петков отиде на протеста на „Възраждане“ срещу зеления сертификат (СНИМКИ/ВИДЕО)

Костадинов отчете, че не е даден отговор кога ще бъдат премахнатите тестове в училище.

Той е убеден, че много скоро зеленият сертификат ще потъне в историята.
БГНЕС