Корман Исмаилов не изключи Реформаторският блок да се разцепи
Корман Исмаилов не изключи Реформаторският блок да се разцепи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Най-важно е да се състави правителство с ясна конкретна програма", заяви в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Корман Исмаилов от Народна партия „Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок.

„Ние ще предложим сериозни реформи. Нека видим дали ГЕРБ ще се ангажира с тях. Ако се ангажира, да видим кои хора ще предложат", допълни Исмаилов.

По думите му не е маловажно кой ще е премиер, но ако Бойко Борисов се ангажира с въпросните реформи, защо да не направи реформите.

„С кадрите могат да бъдат направени определени отстъпки", коментира Корман Исмаилов.

„Десните избиратели са едни от най-информираните и най-критичните. Всеки ще си понесе отговорността за това, което е говорил", коментира Исмаилов относно думите на Божидар Лукарски, който заяви, че поставянето на условие от страна на Реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер било „трик за вдигане на електората".

„Процесът, по който вървим, не е лесен, но сме решени да го вървим този път. Много ни се искаше да има повече консолидация, да имаме един председател, да говорим от една трибуна", коментира още Корман Исмаилов относно проблемите вътре в Реформаторския блок.

Исмаилов допълни, че предстои да се регистрира партия „Реформаторски блок", предстои повече консолидация, избор на лидер. Има обаче и рискове някои от партиите да излязат от Реформаторския блок.

Източник: Novanews.bg