Концесионерът по чистота в София влага 10 млн. евро през 2008 г.
Концесионерът по чистота в София влага 10 млн. евро през 2008 г. / netinfo
Поне 10 млн. евро ще инвестира през тази година фирма „Новера”, собственик на концесиите по чистотата в София. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Емил Георгиев, на семинар в Боровец.

Георгиев подчерта, че инвестициите, които ще направи Новера като собственик на трите почистващи столицата фирми – Волф, ДИТЦ и Чистота – зависи от годишната задача, която предстои да им възложи Столичната община. Със сигурност обаче концесионерът ще купи 20 сметосъбирачи, също толкова машини-контейнеровози и техника за зимно почистване, машини за метене, нови съдове за смет за над 1 милион евро, а за цялостното изграждане на GPS системата за контрол на почистването ще вложи 2,5 милиона евро. Освен това концесионерът ще направи за своя сметка и проект за оформяне на джобове по улиците за сметосъбиращите контейнери.

В отговор на критика от общината, че нямат инвестиционна програма Георгиев каза, че са внесли в кметството писмо с инвестиционни намерения, но програма в детайли ще предложат, когато общината им даде окончателно годишната задача.