Виолета Комитова
Виолета Комитова / пресцентър, МРРБ
В понеделник регионалното министерство отново ще внесе документи за вписването на временното ръководство на „Автомагистрали“, съобщи пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Тя обясни, че се иска вписването на временното ръководство от трима души до провеждане на конкурс за постоянно ръководство, състоящо се от петима души, който предстои в началото на юли, но съдия Мария Вранеску е отказала това вписване два пъти.

Съдът спря смяната на шефовете на „Автомагистрали“

Комитова коментира, че съдия Вранеску е спряла още вписването на ръководството на Александровска болница, както и на Българската банка за развитие.

„Аз вече виждам четири намеси на Мария Вранеску“, заяви министър Комитова и допълни, че бившият изпълнителен директор на „Автомагистрали“ Стоян Беличев е по-влиятелен от министъра на регионалното развитие към днешна дата.

Комитова: Търсим дадените пари за АМ „Хемус“ и искаме строежът да се случи

„Г-н Беличев и съдия Мария Вранеску много се тревожат, че аз искам за 15 дена (от 22 юни до 5 юли - бел. ред.) да сложа временно ръководство.“

По темата с предплатените авансово пари на фирми за пътно строителство Виолета Комитова посочи, че това крие огромен инвестиционен риск парите да се изгубят, фирмите да фалират и нищо да не се построи.

„Този риск аз не бих го предприела, ако парите бяха лично мои.“ Това е все едно да си купите мебели сега за къща, която ще построите след пет години, отбеляза министър Комитова.

Предстоят срещи на ръководството на МРРБ с всички фирми, които са взели аванси. "Ще работим, за да си завършат работата по договорите", категорична бе тя.

„Фирмите са доста. Една по една те ще дойдат при мен да поговорим. Те трябва да си завършат работата по договорите.“
БНР