Кольо Колев: Клатещо се и вечно проблематично мнозинство ще има новото управление
Кольо Колев: Клатещо се и вечно проблематично мнозинство ще има новото управление / снимка: БГНЕС
Кольо Колев: Клатещо се и вечно проблематично мнозинство ще има новото управление
76050
Кольо Колев: Клатещо се и вечно проблематично мнозинство ще има новото управление
  • Кольо Колев: Клатещо се и вечно проблематично мнозинство ще има новото управление

Дори и да няма подсигурено мнозинство, под една или друга форма, бъдещото правителство ще събере нужните гласове в Народното събрание, за да бъде пуснато да върви по своя път. Това прогнозира в интервю за Дарик социологът Кольо Колев.

Минути преди президентът Росен Плевнелиев да връчи мандата на кандидата за премиер - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, социологът коментира, че ще има правителство, но друг е въпросът доколко стабилна ще бъде подкрепата за него:

„Съдбата на това правителство, независимо колко дълго то ще продължи, ще бъде с доста клатещо се и проблематично мнозинство. Оптимист съм. Ще има правителство, ще има мнозинство. Дори и да няма, правителството под една или друга форма ще бъде пуснато да поеме по своя път", коментира Колев.

На въпрос как разчита това, че изтече проектосъставът на кабинета, преди да бъде осигурено мнозинството в зала, социологът заяви: „Това е една игра, която ще продължи през целия мандат на това управление. В някакъв ред на мисли се сондира обществено мнение, и партийни мнения на тези, които евентуално биха подкрепили, които не биха подкрепили. Не виждам нещо кой знае какво в тази ситуация, че се лансират едни имена, които вече са били обект на преговори, което съвсем не значи, че няма да има промени. Ако примерно да кажем, че гаранцията за подкрепата на ПФ или АБВ не е смяната на някой от тези фигури".