Две седмици след трусовете: Природата продължава да е безжалостна към Турция
Две седмици след трусовете: Природата продължава да е безжалостна към Турция / БТА
Средства в размер на 10 000 лв. са събрани в рамките на обявената от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Благотворителния фонд " Проф. д-р Желязко Христов“ към синдиката за подкрепа на пострадалите от разрушителните земетресения в Турция и Сирия.

Акцията започна на 9 февруари в знак на съпричастност, информират от КНСБ. Събраната сума е преведена на Конфедерацията на турските профсъюзи (HAK-İŞ), която активно набира дарения за разрушените райони и ще бъдат предоставени на пострадалите от бедствието. 

Донорската конференция на ЕС събра над 7,5 млрд. долара в помощ на Турция и Сирия

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати писмо до президента на HAK-İŞ Махмут Арслан, в което изразява солидарността си, посочват от пресцентъра на синдиката. Оттам информират също, че синдикатът е предоставил материалните дарения, събрани в рамките на благотворителната кампания, на хасковската община Минерални бани, като ще бъдат транспортирани до нуждаещите се в Турция. Материалните дарения, които набираше КНСБ, бяха дрехи и обувки, завивки и одеяла, спално бельо, възглавници, спални чували, шалтета, палатки и др. 

На 6 февруари разрушителните земетресения в Турция и Сирия доведоха до хиляди жертви и пострадали.