Кметът на Кюстендил се срещна със Спаска Митрова
Кметът на Кюстендил се срещна със Спаска Митрова / БГНЕС

Кметът на Кюстендил Петър Паунов се срещна със Спаска Митрова - българката, която бе осъдена в Македония и срещу която сега е заведено ново наказателно дело.

Кметът заяви, че ще окаже пълно съдействие за намирането на правоспособен защитник на нашата сънародничка. „Подкрепям усилията на една майка да бъде до детето си. Убеден съм, че нашите съседи и приятели, с които заедно отбелязахме отпадането на визовите ограничения, по пътя си към Европейския съюз ще се съобразят, не само с европейските норми, но и с човешките правила. Никой не може да посяга на най-святото - на връзката на майката с рожбата й", заяви Паунов.

В Македония е заведено ново наказателно дело срещу българката Спаска Митрова. Този път тя е обвинена, че не допуска бившия си съпруг при детето им, въпреки че то не е при нея и Спаска не го е виждала, след като е излязла от затвора.

Спаска Митрова бе осъдена и прекара месеци в македонски затвор по обвинение, че не е позволила на съпруга си да се среща с детето им. Тя беше освободена предсрочно, но все още няма решение по спора за родителските права. Митрова отказа коментар пред журналистите.

Други новини от Кюстендил