"Много е важно да имаме свобода на действие и ако политическите сили ни дадат тази свобода, то ние бихме могли да работим", обясни той
"За тези 9 седмици разбрах, че промяната не е толкова трудна. Трябва ни отбор, трябват общи политики. Беше истинско удоволстие да видя, че България може да бъде променена.

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, по време на първото издание на рубриката на Министерския съвет - "Властта говори! Открито". В нея членове на правителството отговарят на въпроси на граждани и медии, зададени по време на излъчването или предварително на фейсбук страницата на Министерския съвет. 

Министър Петков за строежа на правителствения комплекс: Внасяме сигнал към прокуратурата (ВИДЕО)

Петков коментира едни от най-важните политически и икономически теми в държавата.



"За мен е важно да има пълна прозрачност и да отговоря на всичко за това какво свърши служебното правителство към края на мандата му", започна в началото на рубриката Петков.

Петков: Нов завод ще ни направи номер 1 в Европа по производството на електрически велосипеди

"Много е важно да имаме свобода на действие и ако политическите сили ни дадат тази свобода, то ние бихме могли да работим. Не мога да работя със зависимости", обясни той.

В края на рубриката министър Кирил Петков напомни, че всичко зависи от нас и ние трябва да изискваме от тези, които ни управляват да си постигат целите и да им задаваме ние приоритетите.

Кирил Петков научил от Фейсбук, че името му се спряга за следващ премиер

"Моля ви следете работата на всяко едно правителство и видите ли, че нещо не ви харесва - бъдете с пълна гласност. Стандартът на управляващите не трябва да пада, а да се качва, така че ролята на контрола е на всички нас. Трябва да изискваме, трябва да следим и в момента, в който някой стъпи на криво - да му се казва това", призова министър Петков.