/ БТА
Министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков научил от социалните мрежи, че името му се спряга за евентуален следващ премиер, пише "24 часа".

По думите му никой не му е предлагал поста на министър-председател. "Чета го във Фейсбук. Аз имам успешен бизнес. Беше много удовлетворяващо последните 9 седмици да видя, че можем да направим промяна в страната", коментира Петков в Пловдив.

Позиция на тримата министри, отказали да участват в правителството на Слави Трифонов

Той обясни, че има определени условия, при които бе се съгласил да участва и в бъдещо управление.

"Не зная дали политическите партии биха се съгласили да ги приемат. Част от условията е да сме абсолютно свободни и да изготвяме правилни стратегии, без някой да ми звъни по телефона и да ми казва как да действаме. Това ни са условията. Иначе няма смисъл", обясни Кирил Петков.

Според него в Брюксел държали планът за възстановяване да бъде представен от редовно правителство. "Никой не иска да вземе план от хора, които си тръгват след две-три седмици", обясни Петков.

Асен Василев: Оказа се, че имаме принципни различия с „Има такъв народ"

Той допълни, че на България не й трябват нови избори и това всички в парламента го осъзнават. "Време е да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали ново разпределение. Трябва политическите партии да се съберат и решат как да сформират новия кабинет. Моята надежда е вятърът на промяната да продължи", каза министърът на икономиката.