„Надявам се НС да излъчи стабилно правителство. Нагласата ми за оставащите дни е да видим какво можем да свършим още като правителство. Трети път избори обаче не е добре. Важно е да се излъчи стабилно правителство, което да продължи курса на промяна”. Това заяви икономическият министър Кирил Петков пред NOVA.

„Има набрана скорост, проектите се движат с голяма скорост”, допълни той. 

Той каза, че няма покана за участие в бъдещото правителство от страна на първата политическа сила в новия парламент - "Има такъв народ".

Официално: Германска компания ще произвежда електромобили в България


По думите му, за него е било чест да работи в интерес на българските граждани в продължение на няколко седмици. Кирил Петков уточни, че трябва да поздрави президентът Румен Радев, че е дал на служебното правителство пълна свобода и не е звънял да казва "направете това или онова".

Той подчерта, че "мазнинките" са били повече, отколкото е очаквал. "Когато видях, че 630 млн. отиват в проекти за язовирите, на цените, които се бяха правили, правителствен комплекс за над 180 млн. в "София тех парк", където трябва да е място за иновации, а не да има небостъргач за държавни служители, особено в този момент", посочи той по отношение на "безумното харчене на държавни пари".

NOVA