"Политическата обстановка е изключително напрегната, някой иска да влезе във властта през задния вход". Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Брегово.

Аз с нетърпение очаквам изборите за председател на БСП на 12 септември. Тези хора, които готвят манипулации в собствената си партия, ми казват, че могат да организират честни избори. Боже господи, да не бях жива.

Караянчева: Разделението идва от президента

Просто е смешно. Затова правете, обяснявайте, както го чувствате. Те са от една партия и ще се изтрепят, за да може някой да вземе председателското място, а какво става за цяла държава.

Ама ние сме видели какво могат те коалицията БСП и ДПС. Те сега не могат да се разделят с президента. Кой на кого е по-голяма любов“, каза Караянчева. „Ние никога не говорим лошо за опонентите си. Просто излагаме фактите си. И вие не го правете.

Ако правиш една партия със злоба, те хората не искат да те гледат. Те искат да не ги излъжеш. Просто да им обясниш защо това, което си поел като ангажимент не е станало. Мили приятели, благодаря, че гласувате доверие на ГЕРБ, защото това е много важно за нас в момента, когато ни атакуват от всякъде. Ние го правим, за да отчитаме бройка. За нас е важно, човекът, който подава заявление за членство в ГЕРБ за бъде убеден.
 
 

 

Публикувахте от Цвета Караянчева в Понеделник, 7 септември 2020 г.

А това става единствено и само си надмогнал себе си, когато си осъзнат, че това е правилният път. Това е оценка за работата на партията“, добави тя. „Такава е политическата обстановка - изключително напрегната и аз казах, че някой иска да влезе във властта през задния вход. Това не е начинът. Не може да наречеш някой мутра, без да имаш съответните аргументи за това. Имало корупция. Дайте ги тези, които знаете, че са корумпирани.

Изкарайте документи, дайте ги на компетентните органи и да се оправят. Няма нито една партия като нашата, която дори при най-малкото съмнение, човекът да бъде отстраняван. Не знам дали това е най-доброто, но това са фактите“, подчерта Караянчева 

"Изключително неприятно е това, което се случи вчера, защото този процес го наблюдаваме от 19 февруари. Президентът още тогава раздели шествието и знаете, че оттогава започнаха тези освирквания на всяка голяма дата, която е национален празник на България, се получават такива ексцесии. Вчера беше ден, в който българите трябваше да се обединим, не да се делим на хора на президента и останалите хора. Това, което видяхме не му прави чест на президента", каза тя.

"Призовавам българските граждани нека да бъдат на улиците, нека да казват своето мнение, нека да няма насилие. Това, което видяхме на втори, наистина не приляга на европейски граждани. Много е важно и ние като управляващи да чуваме какво казват хората и ние никога не сме бягали от този дебат.

Радев: Политическата класа е отговорна за всичките тези сблъсъци (ВИДЕО)

За съжаление, на улицата има едни хора, които викат много силно. Искат на 100 % хората да съгласни с тях и ако не са съгласни да бъдем врагове. Аз не искам да бъдем врагове. Мисля, че никой от българските граждани не иска да бъдем врагове с никого. Трябва да разговаряме.

Нека да има такива протести. Нека да бъдат мирни, защото и полицаите имат семейства, и протестиращите имат семейства. Тези млади хора, които са на улицата, които по давление на емоцията или пък по някакъв начин увлечени по това, което правят агитки и лумпени, също в къщи ги чака някой.

Аз съчувствам както на ранените полицаи, така и на ранените граждани. Нека да бъдем разумни - да спорим на преговорите, колкото и да сме различни", добави още Караянчева. 

"ГЕРБ не се страхува от служебно правителство, а приоритет на кабинета в момента е извеждането на България от кризата, вследствие на COVID-19, с минимални щети както за икономиката, така и за здравето на хората", отбеляза Караянчева.