Кандидат-митничар разби психо-теста с резултат нула
Кандидат-митничар разби психо-теста с резултат нула / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Уникален резултат постигна един от кандидат-митничарите на конкурса за работа в митницата в Свиленград. Мераклията дал резултат "нула" на психо-теста, което означава, че той няма никаква склонност към лъжа.

Общо 217 души от цялата страна се състезаваха за петте места за младши специалист "контрольор". От тях 44-ма издържаха тестовете за интелигентност и за лоялност успешно, след което се явиха за събеседване с изпитната комисия.

Имената на финалистите ще бъдат известни в края на следващата седмица, като всеки един от участниците ще получи писмено известие за резултатите. Стигналите до крайното класиране са постигнали над 50% успеваемост на теста за интелигентност и са показали ниско ниво на контрол по скала "лъжа" на психологическия тест.

Свиленградчанинът Мариян Колев и Мирослав Борисов от с. Левка са кандидат-митничарите с най-висок резултат от конкурса досега. Те имат 47 точки. Само с 1 точка по-малко е Йорданка Атанасова. В класацията следват още три жени с по 40 точки - Тотка Пачова, Наска Ангелова и Марияна Карагьозова.

Избраните петима ще преминат през близо година курсове на обучение, преди реално да излязат на платното, коментира началникът на митницата в Свиленград Стефан Марашев.