/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 2 октомври, вторник
През нощта в източните райони все още ще има превалявания в процес на спиране и ще духа умерен западен-северозападен вятър. Над по-голямата част от Западна и Централна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно и ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса, малко по-високи по морския бряг.
 
Времето през октомври: очакват ни температури от минус 1 до 28 градуса

Във вторник преди обяд над Североизточна България облачността ще е все още значителна, на места с превалявания, които до обяд ще спрат. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево, сутринта на места в низините с ниска облачност или мъгла. След обяд от запад ще се появи висока облачност.
 
Вятърът ще е слаб, предимно от запад, вечерта в Дунавската равнина ще се усили. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 20 и 25 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е малко по-високо от средното за месеца.
 

ThinkStock/Getty Images


В планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.
 
ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и ще духа умерен запад-северозападен вятър. На отделни места главно в северните райони ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността ще намалее, вятърът ще стихне и ще се установи предимно слънчево време.

Максималните температури между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 3 бала, след обяд ще отслабне до 1-2 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


В средата на седмицата ще има променлива облачност, на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и втория ден дневните температури слабо ще се понижат, минималните ще са предимно между 9 и 14 градуса. През следващите дни до края на седмицата ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността.
 

ThinkStock/Getty Images


Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, дневните ще останат предимно между 18 и 23 градуса. В началото на следващата седмица на места в западните райони ще има краткотрайни превалявания.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg