/ Thinkstock/Getty Images
Днес времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, в крайните югозападни райони до 10 – 13 градуса, в София: 6-7 градуса.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

В планините ще е предимно облачно. Главно в Стара планина ще превали слаб сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра около минус 2 градуса. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса, вълнението на морето – около 3 бала.

облаци зима
Thinkstock/Getty Images

В събота ще преобладава облачно време, в по-голямата част от страната без валежи. Вятърът ще бъде предимно слаб. Температурите ще останат без съществена промяна - минималните между минус 1 и 4, максималните - предимно между 3 и 8 градуса.

дъжд
Thinkstock/Getty Images

Привечер от югозапад ще завали - по долината на Струма и Места - дъжд, в планините и планинските райони - сняг.
 
Зима и студ до края на февруари, в началото на март ни чака рязко затопляне

сняг
Thinkstock/Getty Images

През нощта срещу неделя ще завали на повече места в страната - предимно сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието - все още дъжд. В неделя през деня валежите ще се усилят; по-съществени като количество ще са на места в Западна България. С усилване на североизточния вятър ще нахлува студен въздух и до вечерта в повечето райони валежите ще са вече от сняг.

сняг
Thinkstock/Getty Images

В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена в Северозападна България. По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, Фокус