/ iStock photos/Getty images
Политиците отправиха различни пожелания по случай Рождество Христово, един от най-светлите празници на християнския свят.

В светлите празнични дни пожелавам крепко здраве, духовни сили и сърдечна радост във всеки български дом! Това написа президентът Румен Радев в Фейсбук профила си.

Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника. Това каза премиерът акад. Николай Денков.

"Честита Коледа! Нека 2024 година бъде стабилна и сигурна за България", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя Facebook.

"Честито Рождество Христово! Нека във всеки дом да има здраве, любов и разбирателство. Пожелавам на семействата ви топли и уютни християнски празници, а за България - по-добри дни. Бъдете здрави и новата година да донесе сполука и берекет във всеки български дом. Наздраве", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във видеообръщение от празничната трапеза.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пък сподели снимка със семейството си от празничната трапеза.