След близо три денонощия полицията вчера задържа 35-годишния мъж, който се беше барикадирал в апартамента си в столичния квартал „Люлин”.

Сагата започна в неделя, когато мъжът хвърляше печки, газови бутилки и други неща от балкона си. Оказа се, че той е с множество криминални прояви, бивш затворник е и има доказано психично заболяване.

Развръзка: Изведоха мъжа, барикадирал се в дома си в кв. „Люлин”

„Разбрахме, че е поискал цигари. Най-вероятно са го хванали тогава. Търсил е фасове пред вратата. Не буйстваше, държеше се съвсем нормално - нещата минаха леко. Благодаря на полицията, която си свърши работата”, обясни пред NOVA Добромир, съсед на мъжа. По думите му, обаче, проблемът е какво ще се случи оттук нататък.

„Ако докажат, че има психично заболяване, ще го пуснат и ще се върне обратно тук. Тогава всичко ще започне отначало. Живущите в блока през 2021 г. сме изпратили подписка за изгонването му. Няма никакво решение”, добави Добромир.

Жилището, в което живее 35-годишният мъж, е общинско.

Съседите се оплакват, че той разбива врати и прозорци, напада хората с ножове и пистолет. От общината все още не са взели решение дали мъжът може да бъде изведен от апартамента си, обясняват живущите в блока.