Папа Франциск
Папа Франциск / Guliver/Getty Images
Негово светейшество папа Франциск е в България. В периода 5-7 май той ще бъде в градовете София и Раковски.
 
Жителите и гостите на София ще могат да присъстват на три основни събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени три часа преди събитието.
 
Къде са разположени пропускателните пунктове вижте на картите:
 
В първия ден от визитата на папата у нас ще се проведат две събития, на които всички желаещи ще могат да присъстват, но достъпът ще се осъществява от  различни места.
 
Вижте снимки от посещението на папата в България

В 13.00 ч. Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски".  "Царица небесна" всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят.

Папа София карти
Столична община

В 16.45 ч. на площад "Княз Александър Първи" папа Франциск ще отслужи Света литургия. За да достигне до сцената на площада, папата ще премине със специално оборудваната си кола - папамобил, по бул. "Цар Освободител".

Папа София карти
Столична община

Разчупеният папа Франциск, който спечели сърцата на хората (СНИМКИ)

Третото събитие в София е на 6 май - в 18.15 часа на пл. "Независимост" е планирано "Събитие за мир", на което папата ще отправи послание за мир. За него са поканени представители на различните вероизповедания в България.

Папа София карти
Столична община

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят Светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата "Пресвето сърце Исусово" в 11.15 ч. на 6 май.

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук