/ пресцентър, правителствена информационна служба
На днешното заседание на Министерския съвет отпусна 16,5 млн. за модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България и 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития, и за стипендии.

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора.
Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, обясни премиерът. "Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“, написа още министър-председателят.