Иззеха 6500 пиратски диска от жилище в София
Иззеха 6500 пиратски диска от жилище в София / netinfo

Полицията иззе 6500 пиратски диска от жилище в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за разпространяване на нелицензирани компактдискове е получен вчера в столичното Пето РПУ.

По случая е била сформирана работна група от служители към сектор "Икономическа полиция" - РПУ и експерт от дирекцията за защита на авторското право и сродните му права в Министерство на културата, се посочва в съобщението. Служителите се насочили към адрес на столичния бул. "Мадрид".

При проверка на посочения апартамент полицаите установили, че жилището е отдадено под наем на 51-годишен софиянец с постоянен адрес в столичния кв. "Западен парк".

Неизвестният до този момент на органите на МВР оборудвал наетия дом със стелажи и шпиндели. По тях били открити матрични оптични носители със записана музика, DVD дискове с филми, а също и цветни обложки и кутии и фолио за придаване на съответния търговски вид на продукцията.

С протокол са били иззети около 6500 диска. След извършения от дежурната група оглед по случая е заведена преписка и е образувано досъдебно производство. 51-годишният мъж е задържан за 24 часа в Пето РПУ, допълват от МВР.