Извадиха телата на затрупаните край Крушунските водопади туристи
Извадиха телата на затрупаните край Крушунските водопади туристи / screenshot/vbox7

Намерени са две тела в района на Крушунските водопади, потвърди за БТА кметът на община Летница Красимир Джонев. Те са открити при копаенето на мястото, където се срутиха тонове земна маса.

Час по-късно телата бяха извадени, потвърди говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров. Те бяха транспортирани за аутопсия в Ловеч.

Скална маса затрупа туристи край Крушунските водопади

Намерени се документи, които потвърждават, че загиналите са 45-годишна българка и 57-годишен англичанин, съобщи той. Ако се наложи, ще бъде извършена и идентификация на телата, която окончателно да потвърди самоличността им.

В петък 45-годишна жена и мъж на 57 години от Лондон бяха затрупани от 200 куб.м отломки. Тяхна приятелка, спасила се по чудо, алармирала за трагедията.

Кирил Петров допълни, че предстои разпит на съпруга на оцелялата жена. С наранени шийни прешлени, но без опасност за живота тя се възстановява в плевенска болница. Пациентката е стабилизирана, но заради травмите е обездвижена и остава под наблюдение в университетската клиника по неврохирургия в Плевен.