/ БГНЕС
Целта на прокуратурата по делото КТБ е обществото да разбере кой източи 7 млрд. лв. от банката и къде отидоха тези пари, коментира зам. главният прокурор Иван Гешев на брифинг и допълни, че ако основният свидетел по процеса Бисер Лазов потвърди показанията си пред разследващите, ще стане ясно как точно е фалирала банката.

Ключов свидетел на прокуратурата по делото КТБ разказва за бизнеса на Цветан Василев


Лазов е бил дясната ръка на Василев и предстои да чуем и за "политическите трепети" на банкера, заяви Гешев. Той беше категоричен, че ако Лазов потвърди показанията си от тях, ще се чуят още имена на публични личности освен споменатите до момента на Иван Костов и дъщеря му Мина.

Започват разпити по делото „КТБ“

Иван Гешев заяви, че нямало как Бисер Лазов да бъде подсъдим, защото той не е бил част от хората, които са отпускали кредити в КТБ.

Парите на българските граждани отидоха във Фонда за гарантиране на вземанията, а активите на КТБ бяха разграбени, коментира един от защитните на Цветан Василев - адвокат Константин Симеонов.

Съдът търси обяснения от Цветан Василев по делото КТБ

Активите на банката са били достатъчни, за да покрият депозитите на вложенията, а банката беше съборена умишлено в това число с помощта на прокуратурата, допълни Симеонов.

Лазов трябва да е в основата на обвинението и да е подсъдим, заяви той и допълни, че прокуратурата може би го амнистира.

 
БТА