/ БГНЕС
Не ми се иска да се връщаме към площадната демокрация, заяви пред журналисти тази сутрин народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева, предаде БГНЕС.

„Има процедури, нека да вървим по тях. Има ред, все пак нека да го спазваме. Нека да не настройваме хората един срещу друг”, призова Митева.

„Днес чух, че сме мафия, вчера чувам, че сме мафия. Аз доказателства за това не виждам. Не чувам имена на мафията. Нека да ги кажат, нека да ги покажат, нека да извадят доказателства. Ако сме мафия, искам да попитам коалиционните ни партньори, защо не ни го казаха досега, защо не изнесоха документите, а сега го говорят? Доста странно“, заяви Митева.

Още един депутат от „Има такъв народ” се отцепи от парламентарната група

Тя съобщи, че продължава натискът върху депутатите от ИТН. „Смятам, че не е допустимо да се изпращат SMS-и и да се звъни от министър-председателя към наши депутати. Най-малко, може да го прави някой друг“, коментира Ива Митева.

По думите ѝ има опити да се „обработват“ депутати от отцепилата се от управляващата коалиция партия. „Ще видим как ще гласуват в сряда или в четвъртък колегите. Говори се, че ще има колеги, които ще се обърнат“, каза Митева.

„Доколкото знам няма номинации за председател на парламента“, заяви още тя.

„Ситуацията наистина е изключително сложна и който и да бъде председател на парламента, ще му бъде изключително трудно. Винаги съм казвала, че да си председател на парламента е най-трудното положение, в което може да бъде човек, защото тук трябва да стоиш срещу 239 човека и да се съобразяваш с всеки един от тях“, каза в заключение Ива Митева.
БГНЕС