Среща на експертно ниво между "Има такъв народ" /ИТН/ и "БСП за България" ще се състои в петък, 6 август. Това съобщи пред журналисти в парламента Корнелия Нинова, председател на ПГ "БСП за България".

Срещата е във връзка с предложената политическа декларация с приоритети, както за парламентарната група, така и за бъдещото правителство. Нинова посочи, че срещата ще се състои в сградата на парламента от 10.00 часа.

БСП ще предложи служебният кабинет да стане редовен, ако получи мандат

"Вчера решихме да продължим разговорите с ИТН по политическата декларация с приоритетите за бъдещото правителство. Днес разговаряхме с колегите, казахме им, че искаме да направим някои корекции, да направим допълнителни предложения за неща, които сме говорили, но ги няма в декларацията", коментира Нинова, след което уточни, че по този начин изпълняват решението на Националния съвет на партията.

Сред корекциите в декларацията, за които от БСП ще настояват, е преразпределението на разходите от БВП, както и някои приоритети на БСП в частта за образование.

БСП посочиха приоритетите си при преговорите за подкрепа на правителство на ИТН

"Постоянно сме в разговори, имаме да решим още много неща, преди да решим окончателно какво да правим", коментира Нинова.

На въпрос дали продължават да искат общ документ с общи политики, Нинова поясни, че гледат на декларацията с приоритетите, обявени от ИТН, като на основа, върху която да стъпят.

Според Нинова има достатъчно време за преговори с ИТН, тъй като в петък изтича конституционният срок, в който мандатът за съставяне на правителство, следва да бъде върнат изпълнен, а самото гласуване на кабинета се очаквало следващата седмица.
БТА