Най-голямата досега в историята на Facebook хакерска атака беше разкрита на 25 септември. Твърди се, че засегнатите са били 50 милиона души. В България 2,5 милиона потребители са били „изхвърлени” от социалната мрежа.

Хакнаха Facebook чрез приложението „view as“, засегнати са 50 млн. акаунти
 
„Когато се появи такъв проблем, трябва да се погледне от различни гледни точки. От гледна точка на Facebook това е най-голямата уязвимост, която някога е намирана в социалната мрежа. Моята версия, обаче, е, че е инсценировка, тъй като когато се случи хакерска атака, трябва да има някакви доказателства. Такива обаче няма”, коментира пред NOVA етичният хакер Ростислав Петров.
 
По думите му целта е да се замаже предишният голям скандал, който се разрази около Facebook заради изтичането на данни на потребителите на социалната мрежа.

Как се хаква Facebook профил за минути (ВИДЕО)
 
„Когато се е случила хакерската атака, никой не излезе да каже колко профила са компрометирани и как се е случило това. Не се казва и за колко време се е случила тя. Всички тези неща не са достоверни”, на мнение е Петров.
 
Той обясни още, че профилът може да бъде хакнат по много начини, дори и редовно да си сменяме паролата. В този смисъл това не е гаранция за сигурност.
nova.bg