/ iStock/Getty Images
ВиК дружествата предприемат мерки за ограничаване на разпространението на COVID - 19, инкасатори няма да ходят по домовете, информират от МРРБ.

Препоръчва се изразходваните количества вода да бъдат отчитани дистанционно. Където няма монтирани водомери с дистанционно отчитане, клиентите могат да подават самоотчет - чрез снимка на водомера, изпратена по електронен път, интернет страниците на ВиК операторите, по телефон, чрез SMS или със залепени бележки на вратите на жилищата си.

ВиК инкасаторите във Варна спират обходите по домовете

Там, където не е направен самоотчет, ВиК дружествата ще могат да заложат служебни резултати, основавайки се на предходен отчет или средномесечно потребление на абоната.

Препоръчва се заплащането на фактурираните количества да става безкасово - по интернет, чрез GSM или банкомат. Ако плащането се извършва на каса на ВиК оператора следва да се спазват реда и ограниченията, въведени за магазините за хранителни стоки и аптеките - с минимална дистанция от един метър между посетителите и допускане на ограничен брой хора в помещенията.
БТА