Инцидентът с бития прокурор не е заради работата му
Инцидентът с бития прокурор не е заради работата му / netinfo

Няма данни инцидентът със старозагорския прокурор Митко Игнатов, който катастрофира след употреба на алкохол и след това му бе нанесен побой, да е свързан с пряката му работа в прокуратурата, каза пред Дарик Николай Божилов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Игнатов е наблюдаващ прокурор по дела, свързани с престъпления против данъчната, осигурителната и кредитната система.

Прокурор Митко Игнатов работи в отдела за икономически престъпления към Окръжна прокуратура-Стара Загора. Той не е наказван и няма забележки по отношение на работата му, каза пред Дарик окръжният прокурор.

По думите на колеги на Игнатов, той е един от обвинителите, които са успели да спечелят тежки осъдителни присъди на подсъдими за икономически престъпления.

Игнатов ще остане в болница поне още седмица, каза завеждащият отделение „Неврохирургия” д-р Веселин Попов.

Прокурорът е контактен, но поради мозъчното сътресение не си спомня някои неща, има съчетана травма от удари по главата и по тялото, уточни завеждащият неврохирургичното отделение.

В момента по случая има образувани две дела. Едното е срещу неизвестни извършители - двама мъже, които са пътували в автомобила, с който е станал инцидента и са нанесли побоя на прокурора. Мъжете не са криминално проявени. Второто дело е срещу прокурора за това, че е шофирал в нетрезво състояние.