Илонка Райчинова е новият зам.-министър на правосъдието
Илонка Райчинова е новият зам.-министър на правосъдието / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев назначи Илонка Николова Иванчева-Райчинова за заместник-министър на правосъдието. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

Илонка Райчинова е завършила Юридическия факултет на Софийския университет "Св.Климент Охридски". Работила е в Института по маркетинг в София. Била е началник отдел "Косвени данъци" в Главна данъчна дирекция.

Член е на Управителния съвет на Камарата на данъчните съветници в България, преподавател в Центъра за обучение на адвокати към Висшия адвокатски съвет.

Управляващ съдружник е в адвокатско дружество. Специализирала е данъчно право и Европейски директиви в Европейската академия по право в Трир, Германия, данъчно право в Ecole des impots в Париж, Франция и управление на предприятието в Университета по икономика в Барселона, Испания, се посочва в съобщението.

На 9 ноември заместник-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов поиска да бъде освободен от заеманата от него длъжност. Искането му беше във връзка с подадената от него оставка като зам.-председател на Зелената партия поради принципни несъгласия с ръководителя на партията.