Два дни преди последния срок за регистрация за Народното събрание, основните претенденти са ясни. Водачите си вече обявиха повечето участници в 46-ото Народно събрание

Стана ясно, че Делян Пеевски е водач на листата на Движението за права и свободи (ДПС) във Велико Търново. Това съобщи областният лидер на партията Гюнай Далоолу, който регистрира листата в Регионалната избирателна комисия.

"За мен е чест да обявя Делян Пеевски като водач на листата на 4 Многомандатен избирателен район (МИР). Номиниран е от Областния съвет на ДПС и именно от историческата и духовна столица на България г-н Пеевски ни дава ясен знак, че се връща в политиката. Още миналата година той заяви, че има много да говори и много да даде на България. Обещавам ви, че много скоро той ще се появи на терен, за да участва в предизборната кампания. А тя ще бъде активна, политическа с много позитивизъм и много енергия", заяви още Далоолу.

От партията съобщиха и кандидатът си за президент. Движението издига лидера си Мустафа Карадайъ. 

Горан Благоев пък е кандидат за президент на коалицията на Цветанов-Москов

Валери Симеонов води листата на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ, БДС "Радикали" и БНДС "Целокупна България" в Бургас. Това стана ясно днес, когато патриотичната коалиция внесе документите си за регистрация в РИК-Бургас и представи кандидатите си за народни представители.

Лидерът на НФСБ и лицето на БДС-Радикали Цветан Манчев са кандидатите на „Патриотичен фронт“ и за президент, и вицепрезидент.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ също утвърди водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи - тази в София град и в Пловдив, Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ в 46-ото НС ще води също две листи - тази в Разград и Русе, бившият здравен министър ще е водач на листите във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев ще води листите в Стара Загора и Шумен.

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.

И Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите, направено от областните съвети на партията в 31 многомандатни избирателни райони. Корнелия Нинова ще бъде водач на листите във Варна. Освен нея, в столицата водачи на листи ще са Георги Свиленски и Христо Проданов. В Пловдив-град – Кристиан Вигенин, а в Габрово -Крум Дончев. Явор Божанков ще оглави Велико Търново. БСП вече са готови и с пълния състав на листите си.

"Има такъв народ" също оповести иманета на водачите на листи за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 

В София водачи на партията ще са Николай Радулов, Ива Митева и Андрей Михайлов. Тошко Йорданов ще води листите в Пловдив–град и Пловдив-област, във Варна и Добрич – Филип Станев, а Ивайло Вълчев - в Сливен и Бургас.

Слави Трифонов отново няма да се кандидатира за депутат.