Валери Симеонов води листата на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ, БДС "Радикали" и БНДС "Целокупна България" в Бургас. Това стана ясно днес, когато патриотичната коалиция внесе документите си за регистрация в РИК-Бургас и представи кандидатите си за народни представители.

Лидерът на НФСБ и лицето на БДС-Радикали Цветан Манчев са кандидатите на „Патриотичен фронт“ и за президент, и вицепрезидент.

Втори в листата е юристът и депутат от 43-то и 44 Народно събрание Христиан Митев. След него е бившият общински съветник Радослав Петков. Четвърти е юристът Антон Стоянов, пети е общинският съветник от НФСБ Боян Дяков, шести е Валери Ангелов – също общински съветник, председател на здравната комисия в ОбС-Средец, седми е друго знаково име от региона и с опит в местното самоуправление – Ивайло Вагенщайн.

По думите на Христиан Митев това е листа, която категорично може да бъде припозната от жителите на цялата област.  Христиан Митев обяви, че коалицията тръгва за  47-ото Народно събрание с нагласа за максимално добър резултат.

„Не знам дали ви направи впечатление – в листата няма нито един партиен кадър, човек, който да работи на щат в партията, за разлика от останалите, особено по-големи партии. Тук са хора, местни авторитети, всеки доказал се в своята област. С тези хора ние смятаме да защитаваме позициите на патриотизма в НС от една страна, и от друга – да представляваме достойно нашата Бургаска област“, посочи Валери Симеонов.

Партньорите на НФСБ в патриотичната коалиция - БДС-Радикали и БНДС „Целокупна България са доказани патриоти и демократи, хора, с които сме участвали в избори, мотивира обединението Валери Симеонов. Покана е била отправена и към ВМРО, но те не са откликнали, стана ясно от изявлението на лидера на НФСБ.