Хванаха крадеца от подлеза на Плиска
Хванаха крадеца от подлеза на Плиска / netinfo

Столичните полицаи задържаха 27-годишния Благой Бижев, който е извършил снощи около 18.00 ч. въоръжен грабеж в подлеза на хотел "Плиска.

Сигналът е бил подаден от магазинер затова, че въоръжен мъж го нападнал в магазина, взел му оборота от около 600 лв. При последвалото издирване нападателят е задържан.

Според очевидци след като взел парите и част от стоката, нападателят Благой Бижев побягнал по улица "Ж.. Кюри" и след това свил по улица "Чехов". Патрулиращият в района полицай тръгнал по следите на Бижев, а срещу него, от другата страна, била изпратена патрулна кола.

Бижев бил засечен на ул."Чехов", където бил и заловен. При задържането му, полицаите намерили част от оборота и от откраднатите вещи, а останалата част намерили по пътя, който той изминал.

У Бижев служителите на реда намерили и газов пистолет с патрон в цевта. Бижев не е оказал съпротива на полицаите, тъй като те изключително бързо са го заловили и той не е имал време да реагира. Бижев е криминално проявен и наркозависим, уточняват от столичната полиция. В показанията си пред служителите на реда той обяснил, че е на метадонова терапия.