Хр. Христова: Има доказателства, че конгресът на НДСВ е недемократично проведен
Хр. Христова: Има доказателства, че конгресът на НДСВ е недемократично проведен / netinfo
Има доказателства, че конгресът на НДСВ беше недемократично проведен и че са допуснати много грешки. Това заяви депутатът от НДСВ Христина Христова в предаването “Седмицата” на Дарик радио.

„Цялата ПГ на НДСВ твърдим, че няма никакво допускане за участие на нашия лидер в процедурните решения и грешки”, подчерта жълтата депутатка. Тя допълни, че Симеон Сакскобургготски е приканил депутатите от НДСВ да създадат работна група, състояща се само от юристи, тъй като те са хората, които разбират от юридически основания. “Тази работна група даде вече конкретните си оценки, че има наличие на правни нарушения при подготвянето и провеждането на конгреса и при избора на политическо ръководство”, категорична беше Христова.

Според нея, при сегашната ситуация, когато се установяват и потвърждават от юристите такива нарушения при провеждането на партийния форум, следва да действа старото политическо ръководство на НДСВ, тъй като от незаконни решения не би трябвало да има правни последствия. “ПГ на НДСВ е изключително загрижена от това, че върховният орган на една партия е така политически опорочен”, каза още депутатът от НДСВ.

Цялото интервю с Христина Христова чуйте в прикачения звуков файл.