Те излязоха на мирно шествие
Протест на хора останали без работа заради коронавируса в Бургас, предава NOVA. Въпреки зараната няколко десетки излязоха на мирно шествие по улиците на града.  Организирали се в социалните мрежи.
 

С плакати в ръце, те направиха мълчалив протест пред общината. кметът, заедно с част от заместниците си излезе, за да се срещне с хората. Димитър Николов ги успокои,че общината е предвидила възможност всички, които са останали без работа, да кандидатстват за хранителна помощ онлайн.

Областният съвет на БЧК започна раздаването на хранителни пакети

„Няма с какво да си нахраним децата-Колко деца имате вие?-Имам две деца. Синът ми е студент и трябва да му кажа,че с блестящия му успех  трябва да спре да учи, защото аз няма с какво да го изпратя във Варна.
 

Защото ни съкратиха,защото ни уволниха, защото загубихме работата си,защото се чака 7 часа на Борсата, за да ти кажат,че нямаш право на обезщетения“, сподели Венета Георгиева.
 

“Предния месец, за да си платим тока трябваше да намерим дарител, за да ни плати тока“, каза Красимир Атанасов. „Общинският съвет взе решение и отпусна 300 хиляди лева за осигуряване на три нива хранителни продукти, които започват от 60 лева,80 лева и 120 лева, което включва голям набор от хранителни продукти във всекидневието“, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.
nova.bg