Грозев: Павлов предложи да спрем да се цакаме
Грозев: Павлов предложи да спрем да се цакаме / снимка, архив: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Грозев: Павлов предложи да спрем да се цакаме
54366
Грозев: Павлов предложи да спрем да се цакаме
  • Грозев: Павлов предложи да спрем да се цакаме

Бившият съдружник на Любомир Павлов и Огнян Донев - Христо Грозев, обяви, че Павлов е имал намеренията да му върне парите, инвестирани в Медийна група България холдинг. Скандалът между тримата избухна преди повече от година, когато по думите на Грозев двамата бизнесмени завземат контрола върху холдинга, сменяйки собствеността върху мажоритарния дял във фирмата и на практика ставайки единствени собственици на вестниците „Труд" и „24 часа". От тогава до сега Грозев се опитва да си върне контрола върху Медийна група България.

След като стана ясно, че на Донев и Павлов са повдигнати обвинения, Христо Грозев разказа как преди около месец и половина Павлов му е предложил да приключат със споровете помежду си с обещанието да му върне инвестираните в холдинга пари.

„Той ме пресрещна на улицата и пожела да си разменим няколко думи. Предложението от негова страна тогава беше да спрем да се цакаме, да си оттеглим взаимно обвиненията един към друг и да се разберем оттук нататък да не си пречим", обясни Грозев. Той отхвърлил предложението на Павлов, въпреки че конкретна сума не била назована.

През април 2011 г. Агенцията по вписванията регистрира 83% от капитала на „Медийна група България холдинг", която издава вестниците „Труд" и „24 часа" като собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов, а останалите 17% - притежание на фирма „Бг принтмедия" с управители Любомир Павлов и Христо Грозев. След това започна битка за преразпределение на дяловете и пререкания между собствениците. Миналата година споровете за контрол на дяловете върху двата големи всекидневника ескалираха, когато съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат, където те се печатат и наложи запор на имуществото на вестниците по искане на Грозев. Грозев беше върнат в управата на холдинга. Битката обаче беше спечелена от Павлов и Донев, след като на втора инстанция Софийският апелативен съд отмени решението и вдигна запора.