Това ще бъде първият мач на Димитров на ниво ATP в България
Григор Димитров днес излиза на централния корт в зала "Арена Армеец" срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович в двубой от втори кръг на тенис турнира в София.

Мачът между двамата ще стартира най-рано в 18.00 ч.

Григор: Горд българин съм, сега живея мечтата си (ВИДЕО)

Българската публика вече дни наред следи всичко, което се случва около престоя на Григор Димитров в София и участието му на силния тенис турнир Garanti Koza Sofia Open 2017 в столицата.

Гришо пък за първи път ще играе пред родна публика в официален мач от подобно ниво. За Димитров да излезе на корта в "Арена Армеец" не е новост, тъй като именно в тази зала се проведе демонстративния му сблъсък с Гаел Монфис.

Съперникът на Григор Димитров в първия мач на българина на тенис турнира в София - Йежи Янович, коментира, че очаква здрава битка в четвъртък, когато се срещат двамата.
 

LAP.bg


Следете всичко за тенис турнира в София на спортния сайт №1 Gong.bg

До момента Димитров и Янович са изиграли два мача на ниво АТР, като са си поделили по една победа. Първата им среща е на твърдите кортове на Мастърса в Синсинати през 2014 г., когато полякът печели с 6-4, 3-6, 6-3, а година по-късно на Мастърса в Рим Димитров стига до успеха с 6-3. 7-6(4).

Срещата ще се предава от БНТ 1 и БНТ HD.
Gong.bg